Založ si blog

Podvihnutie Igorovho ega, alebo kupovanie hlasov.

V predajni predáva milá pani Helena. Má svojích zákazníkov, stálych aj občasných. Medzi stálymi je aj pán Kamil. Ako aj v tento deň. Prišiel do predajne, kúpil si to čo vždy a už chcel odísť keď mu pani Helena ponúkla tovar, ktorý kupuje stále, aby si ho zobral do zásoby, lebo už má od dodávateľa informácie, že idú zdvihnúť cenu. Nie o 1 alebo 2-3 centy, ale viac, skoro o jednu pätinu.Pani Helena mu hovorí:“ Pán Kamil, zoberte si teraz celý kartón, nepokazí sa Vám to, však to má dlhú záruku, viac ako rok, bude to stáť o dosť viac a navyše k tomu kartónu výrobca dáva teraz darček – celé dva kartóny piva, alebo krabicu dobrého vína, prípadne manželke do domácnosti na výber z rôznych elektrospotrebičov. “ Klasická marketingová akcia na podporu predaja. Pán Kamil rozmýšľa, húta, všetci čakajú na odpoveď. Po hodnej chvíli povie: “ Viete čo? Teraz si to nekúpim, ja si počkám na jeseň, keď budú voľby, vtedy mi Igor dá 500€, keď ho pôjdem voliť.“ Pani Helena ale argumentuje:“ Vtedy to už bude ale o dosť drahšie „….“ Nevadí“ povie Kamil,“ veď Igor mi dá 500€ a tie budú navyše k môjmu rozpočtu “ Druhý zákazník sa zapojí do debaty: “ Ale pán Kamil, Vy vôbec nemusíte voliť Igora, ak to poslanci schvália, tak dostanete 500€ za to že pôjdete voliť hocikoho podľa svojho rozhodnutia.“. Pán Kamil ale oponuje:“ Nie!!To Igor mi dá 500€, tak budem voliť jeho!!!!“. Poďakuje sa svoj bežný nákup a so zamračeným výrazom odíde. Pani Helena s ďalším zákazníkom sa chvíľu dívali za ním a až po chvíli sa život v predajni pohne ďalej.

Takže takto si vraj Igor nekupuje hlasy? Koľko takýchto Kamilov máme na Slovensku?? Koľko ľudí uvažuje presne takto ako pán Kamil?? Určite to nebude nejaké promile, ale poriadne percentá. Koľko ľudí keď pôjde voliť tak dá hlas Igorovi, lebo však ON mi dáva 500€?? Budú všetky médiá informovať že v prípade odmeny NIE JE potrebné dať hlas Igorovi???

Vyhlásenie autora: Tento príbeh sa skutočne stal, ako autor som ho videl na vlastné oči, zmenené sú len mená aktérov.

Predčasné voľby

01.02.2023

Takže naši páni poslanci si odhlasovali 30. september. Jeden z dôvodov si myslím je, že prečo by mali dať skorší termín, keď môžu poberať poslanecké platy. A je jedno či koalícia, či opozícia, nech si vykrikujú v médiách čo chcú. Aj keď viacerí z nich majú plat ako vreckové, kto by chcel o takéto vreckové prísť? Veď za pol roka to je povedzme cca 30000€. Prečo [...]

Hoax-eri

23.12.2022

V jednom spravodajskom médiu odvysielali príspevok kde redaktor(ka) povedala, že hoax-eri si budú musieť dávať pozor, doplnené strihom na „hovorcu“ polície, ktorý (á) citoval (a), že polícia bude postupovať striktne podľa zákona. Teraz som zvedavý, kedy prídu postupovať podľa zákona na mňa, keďže mám iný názor ako “ väčšina“, ktorý vychádza [...]

Sloboda slova???

10.12.2022

Novinári sa oháňajú slobodou slova, nezaujatým písaním a robením si svojej profesie. Uvádzam otázky prevzaté z iného názorového médiá a kto chce môže si na tom odkaze prečítať aj odpovede. Nehádžem všetkých novinárov do jedného vreca, ale toto mi príde ako fanatizmus z druhej strany. Za každú cenu nájsť akúkoľvek chybu a znevážiť iný názor. Tým ale [...]

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

rak21

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 11653x
Priemerná čítanosť článkov: 1942x

Autor blogu

Kategórie