Založ si blog

Sloboda slova???

Novinári sa oháňajú slobodou slova, nezaujatým písaním a robením si svojej profesie. Uvádzam otázky prevzaté z iného názorového médiá a kto chce môže si na tom odkaze prečítať aj odpovede. Nehádžem všetkých novinárov do jedného vreca, ale toto mi príde ako fanatizmus z druhej strany. Za každú cenu nájsť akúkoľvek chybu a znevážiť iný názor. Tým ale nehovorím za na opačnom konci nie sú podobní pracovníci.

Časť prevzatého textu:

Som reportérkou Investigatívneho centra Jána Kuciaka a neziskovej spravodajskej organizácie Organized Crime and Corruption Project (OCCRP) so sídlom vo Washingtone.

Píšem vám, pretože OCCRP/ICJK momentálne spolupracuje s ďalšími médiami na skúmaní dezinformačného mediálneho prostredia. Skúmame množstvo webových stránok s obsahom klasifikovaným ako proruské naratívy a/alebo dezinformácie. Projekt je založený na dolovaní dát, obsahovej analýze a rôznych analytických softvéroch a
databázach.

Ako zodpovední novinári konajúci vo verejnom záujme by sme Vám radi poskytli možnosť reagovať na naše zistenia. Vyjadrite sa, prosím, k našim otázkam nižšie.

 * Uverejňuje vaša webová stránka dezinformácie alebo všeobecne neoverené informácie? Ak áno, prečo? Aký je váš komentár k tomuto zisteniu?

 * Spolupracujete s inými európskymi a/alebo ruskými médiami prostredníctvom zdieľania obsahu alebo technických riešení?

* Dostávate nejaké finančné prostriedky alebo podporu od ruských štátnych subjektov alebo ruských subjektov vo všeobecnosti?”

ZDROJ: https://zemavek.sk/svejkov-dotaznik-z-centra-jana-kuciaka/

Vyhlásenie autora:

Som proti akémukoľvek konfliktu, proti všetkému na čo dopláca hlavne civilné obyvateľstvo, nenadržiavam ani nehaním nie jednu stranu prebiehajúceho konfliktu, som za jehomierové ukončenie.

Týmto odkazom vyjadrujem len svoj názor, a poukazujem na čiastočnú jednostrannosť niektorých pracovníkov médií ( všeobecne, nie konkrétne na hore uvedenú ZODPOVEDNÚ novinárku !!) a upútanie za každú cenu.

Podvihnutie Igorovho ega, alebo kupovanie hlasov.

04.03.2023

V predajni predáva milá pani Helena. Má svojích zákazníkov, stálych aj občasných. Medzi stálymi je aj pán Kamil. Ako aj v tento deň. Prišiel do predajne, kúpil si to čo vždy a už chcel odísť keď mu pani Helena ponúkla tovar, ktorý kupuje stále, aby si ho zobral do zásoby, lebo už má od dodávateľa informácie, že idú zdvihnúť cenu. Nie o 1 alebo 2-3 centy, ale viac, [...]

Predčasné voľby

01.02.2023

Takže naši páni poslanci si odhlasovali 30. september. Jeden z dôvodov si myslím je, že prečo by mali dať skorší termín, keď môžu poberať poslanecké platy. A je jedno či koalícia, či opozícia, nech si vykrikujú v médiách čo chcú. Aj keď viacerí z nich majú plat ako vreckové, kto by chcel o takéto vreckové prísť? Veď za pol roka to je povedzme cca 30000€. Prečo [...]

Hoax-eri

23.12.2022

V jednom spravodajskom médiu odvysielali príspevok kde redaktor(ka) povedala, že hoax-eri si budú musieť dávať pozor, doplnené strihom na „hovorcu“ polície, ktorý (á) citoval (a), že polícia bude postupovať striktne podľa zákona. Teraz som zvedavý, kedy prídu postupovať podľa zákona na mňa, keďže mám iný názor ako “ väčšina“, ktorý vychádza [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

rak21

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 11753x
Priemerná čítanosť článkov: 1959x

Autor blogu

Kategórie